Lägg till din rubriktext här

Från industri till stadsliv

På Telefonplan har Ericssons gamla industriverksamhet gett plats åt en blandad stadsdel med dragning åt det kreativa. Konstfack, nya bostäder, trevliga miljöer, populära Klättercentret och välkända restauranger värda en omväg gör detta till en närförort utöver det vanliga.

Gemensamma nämnare för samtliga bostäder är den höga standarden på materialval och den ljusa palett i designen som blir en grundstomme att sätta din egen prägel på. Många lägenheter får också rundade utrymmen som bidrar till unika inredningsmöjligheter. Alla lägenheter har även ett externt förråd.

Nordisk stil och smart planering

Genomgående kommer material och inredning från noga utvalda nordiska kvalitetstillverkare, vilket ger minskade leveranskedjor under produktionen. Här finns många gedigna och genomarbetade detaljer, som enstavsparkett i golven samt köksbänkskiva och fönsterbänkar i mattborstad kalkstenskomposit. Diskhon i köket får ett eget uttryck då den går hela vägen fram till bänkkanten respektive bak till väggen, vilket minskar materialspillet då bänkskivan kan kapas.

Merparten av ateljélägenheterna i bottenplan har uteplats och ungefär hälften av lägenheterna högre upp i huset har balkong. Pardörrar ut mot balkongen ökar ljusinsläppet och kvalitetskänslan. Alla bostäder bjuder på stora fönster som släpper in mycket ljus och smarta planlösningar som gör att du får ut mesta möjliga av dina kvadratmetrar.

Luftiga och ljusa ateljélägenheter

De 31 ateljélägenheterna i gatuplan har alla egen entré vilket ger dem en radhuskänsla mitt i stadsmiljön. De varierar i storlek mellan 2 och 5 rum och kök. Merparten av dem har egen uteplats mot gatan eller på innergården, inramad med klippta häckar och klätterväxtskärmar.

I dessa bostäder finns ett rum med dubbel takhöjd (5 m) och stora fönster som släpper in ljus likt en konstnärsateljé. Mot gårdarna finns loft med rum som har vanlig takhöjd och under dem kök och/eller badrum. Entré finns såväl i bottenplan som en trappa upp på loftet. Dessa två entréer skapar möjlighet till att avgränsa vissa av de större ateljélägenheterna för att använda en del som boyta och en annan som lokal eller kontor.

Karta